Temas:

dilluns, 14 d’abril del 2014

3.3.1 Filtres.

Els filtres metodològics o filtres de cerca són estratègies de cerques que ens ajuden a trobar articles de manera eficient . Són instruments els objectiu principal és atenuar l'efecte negatiu causat per l'excés d'informació a les bases de dades bibliogràfiques , reduir al mínim l'obtenció d'informació supèrflua o redundant , així com elevar el nivell d'especificitat o sensibilitat de la recerca al màxim possible .


Els filtres són una eina per perfeccionar l'estratègia de cerca i estan constituïts per una combinació de termes o descriptors i dissenyades per localitzar tipus d'estudis determinats . Aquestes estratègies predissenyades s'han de combinar amb el terme / so descriptor / s del que desitgem buscar permetent una recuperació de la informació amb un alt grau d'exactitud .

Des de llavors s'han creat diferents tipus de filtres centrades en diferents tipus de publicacions com ara filtres per a la recuperació de revisions sistemàtiques , estudis de pronòstic , tractament , etiologia , diagnòstic , guies de predicció clínica , etc . , I han estat desenvolupats específicament per a la seva ús en diferents bases de dades com Medline, EMBASE , CINAHL i PsycINFO (en les seves diferents interfícies com OVID o PubMed ) .


Les taules poden contenir molts registres que fan difícil la manipulació, cerca i gestió de les dades contingudes. Sovint necessitarem veure els registres, per exemple, d’una població concreta. La vista d’aquestes dades, tot i que estiguin ordenades, d’aquesta manera estaran agrupades, continua essent feixuga
perquè als voltants hi ha la resta de registres. Microsoft Access permet obte-nir-ne una vista amb només aquelles dades que compleixen la condició, per exemple, veure els venedors d’una ciutat concreta.

Aplicar aquesta mena de filtratge de la informació és molt fàcil. Seguiu els passos següents:

1) Obriu la taula seleccionada per tenir la graella amb dades a la vista.

2) Feu un clic sobre la columna per la qual desitgeu filtrar la taula. No cal fer clic sobre la capçalera de la columna, feu clic en una cel·la que contin-gui la dada desitjada per filtrar la informació.

3) A la barra de botons teniu un botó Filtre por selección que permet disparar una ordre de filtratge que agafarà com a condició de filtre el contingut del camp triat. 

4) Premeu el botó desitjat i apareixeran les dades que compleixen la restricció triada.

5) Per eliminar el filtre imposat cal prémer el botó Quitar filtro. Aquest botó treu el filtre i restaura la taula a la condició original. Encara podem afinar més la selecció o filtratge de registres. En el cas que no tinguem a la vista el contingut desitjat per establir el filtratge necessari, per exemple, no tenim a la vista la població concreta que volem utilitzar com a filtre, disposem d’un botó que ens permet veure la col·lecció de dades i escriure la desitjada. 

Hi trobareu un botó més, al costat dels que estem utilitzant, per filtrar la informació de la taula. Té la llegenda Filtre per formulari . 
La utilitat del Filtre per formulari consisteix en el fet que, quan us poseu sobre qualsevol cel·la de la graella, podreu escriure la cadena de caràcters o nombres que utilitzarem com a filtre, per tant, ja no cal cercar primer una cel·la amb la informació desitjada per filtrar, la podem escriure directament.

També ens mostra un desplegable que conté tots els possibles valors continguts en la columna triada, això també ajuda molt a l’hora d’establir filtres, ja que veiem un resum de tots els valors continguts a la taula.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada