Temas:

dilluns, 14 d’abril del 2014

3.2 Manteniment d'informació en aplicacions de bases de dades: introducció, ordenació, assistents per a formularis d'introducció d'informació i actualització de dades.



Començarem creant un formulari nou utilitzant l’assistent i, per tant, simplement s’han de fer dos clics sobre l’opció Crear un formulari utilizant  l'assistent que es troba a la part dreta de la finestra Base de dades de l’objecte.

Formularis 

En aquest moment, l’assistent per a formularis es posa en marxa i hem de seguir els passos següents:

1) A la primera finestra que apareix, s’ha d’introduir la taula o consulta d’on s’agafaran les dades , i els camps que es volen incloure dins del formulari .

Per incloure els camps en el formulari s’ha de seleccionar el camp i fer-hi dos clics a sobre, o bé seleccionar el camp i fer un clic sobre el botó "Afegir camp". En cas de voler eliminar algun camp de la llista de camps seleccionats que es visualitzaran en el formulari, s’ha de seleccionar el camp i fer un clic sobre el botó "Eliminar camp".
Si es volen seleccionar tots els camps de la taula o consulta a la vegada, simplement s’ha de fer un clic sobre el botó Afegir camps i per desseleccionar tots els camps, s’ha de fer un clic sobre el botó Eliminar camps.
I els camps que es volen incloure dins del formulari que haurem seleccionat.

2) Una vegada que ja tenim seleccionats els camps que apareixeran al formulari, es fa un clic al botó Següent.

3) A la pantalla següent , s’ha d’indicar la distribució que tindrà el formulari, que pot ser: En Columnes, Tabular, Fulla de dades, Justificat, Taula dinàmica i Gràfic dinàmic.

Cal destacar que, quan se selecciona una distribució, a la part esquerra apareix com quedarà el formulari. Després de seleccionar la distribució del formulari, es fa un clic en el botó Següent.

4) En aquesta pantalla s’ha de seleccionar l’estil del formulari i, igual que a la pantalla anterior, quan se selecciona un estil, apareix com quedarà el formulari a la part esquerra. Una vegada seleccionat l’estil, es fa un clic en el botó Següent.

5) I, finalment, s’ha d’indicar un títol per al formulari, i aquest títol també serà el nom del formulari.

Podem observar que, a més d’indicar-li el títol del formulari, hi ha dues opcions que s’han de tenir en compte i són:

  • Obrir el formulari per veure o introduir informació. Amb aquesta opció, el formulari s’obre per editar i/o introduir registres.

  • Modificar el disseny del formulari .





Amb aquesta opció, estem activant l’opció Vista disseny del formulari i, per tant, es podrà modificar el seu aspecte.

6) Una vegada seleccionada una de les dues opcions anteriors, es fa un clic en el botó Finalitzar i queda finalitzat l’assistent de formularis i s’obre el formulari creat (en vista disseny o en mode execució).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada